Miło nam Państwa poinformować iż nasza placówka nawiązała współpracę z Firmą cateringową SMAKI NATURY która działa na rynku od 2018 roku.
Z informacji jakie uzyskaliśmy od instytucji współpracujących z w/w firmą cateringową, wyróżnia się ona starannością oraz indywidualnym podejściem do klienta. Otrzymaliśmy zapewnienie że posiłki do naszej placówki dostarczane będą punktualnie oraz odpowiednio zapakowane, co zapewni utrzymanie właściwej temperatury dań. Firma cateringowa Smaki Natury używa składników najlepszej jakości oraz wykorzystuje sezonowe warzywa i owoce, co odzwierciedla się w smaku ugotowanych dla nas potraw. Atutem Firmy jest również to, że każdego dnia otrzymujemy pełnowartościowe i zbilansowane posiłki, dostosowane do wieku Dzieci. Dietetyk Firmy Smaki Natury dba o to, aby w potrawach znajdowały się wszystkie niezbędne wartości odżywcze, potrzebne do prawidłowego rozwoju, a także przygotowuje indywidualne menu dla dzieci, u których zalecane są diety żywieniowe.

Poniedziałek

Śniadanie

Twarożek ze szczypiorkiem, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)




Obiad

Zupa
Kalafiorowo-koperkowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne
Makaron w sosie bolognese (z łopatki wieprzowej), woda z cytryną (1,3)





Podwieczorek

Koktajl owocowy na bazie jogurtu naturalnego, pałeczki kukurydziane (7)

Wtorek

Śniadanie

Szynka drobiowa, serek Almette, warzywo, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)



Obiad

Zupa
Krem z marchewki (zabielany), grzanki (1,7)
Danie główne
Pieczone udo z kurczaka (trybowane – bez kości), sos serowy, ziemniaki, mizeria (na bazie jogurtu), kompot (1,7)

Podwieczorek

Babka „Zebra”, owoc, szklanka mleka (1,3,7)

Środa

Śniadanie

Parówka z fileta z kurczaka, ketchup, warzywo, masło, chleb wiejski, bawarka (1,7)




Obiad

Zupa
Z łupanego groszku z ziemniakami (-))
Danie główne
Naleśniki z jabłkiem (2szt), woda z pomarańczą (1,3,7)



Podwieczorek


Ser żółty – plastry, warzywo, masło, wek, herbata (1,7)

Czwartek

Śniadanie

Święto Bożego Ciała


Obiad

Święto Bożego Ciała
Danie główne
Święto Bożego Ciała




Podwieczorek

Święto Bożego Ciała

Piątek

Śniadanie

Pasztet wieprzowy, ser żółty – salami, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7

Obiad

Zupa
Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,3,9)
Danie główne
Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną (4,1,3)




Podwieczorek

Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, biszkopty (1,3,7)


Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.

Pobierz pliki