Miło nam Państwa poinformować iż nasza placówka nawiązała współpracę z Firmą cateringową SMAKI NATURY która działa na rynku od 2018 roku.
Z informacji jakie uzyskaliśmy od instytucji współpracujących z w/w firmą cateringową, wyróżnia się ona starannością oraz indywidualnym podejściem do klienta. Otrzymaliśmy zapewnienie że posiłki do naszej placówki dostarczane będą punktualnie oraz odpowiednio zapakowane, co zapewni utrzymanie właściwej temperatury dań. Firma cateringowa Smaki Natury używa składników najlepszej jakości oraz wykorzystuje sezonowe warzywa i owoce, co odzwierciedla się w smaku ugotowanych dla nas potraw. Atutem Firmy jest również to, że każdego dnia otrzymujemy pełnowartościowe i zbilansowane posiłki, dostosowane do wieku Dzieci. Dietetyk Firmy Smaki Natury dba o to, aby w potrawach znajdowały się wszystkie niezbędne wartości odżywcze, potrzebne do prawidłowego rozwoju, a także przygotowuje indywidualne menu dla dzieci, u których zalecane są diety żywieniowe.
Poniedziałek
Śniadanie
Twarożek ze szczypiorkiem, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)
Obiad
Zupa
Kalafiorowo-koperkowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne
Makaron w sosie bolognese (z łopatki wieprzowej), woda z cytryną (1,3)
Podwieczorek
Koktajl owocowy na bazie jogurtu naturalnego, pałeczki kukurydziane (7)
Wtorek
Śniadanie
Szynka drobiowa, serek Almette, warzywo, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)
Obiad
Zupa
Krem z marchewki (zabielany), grzanki (1,7)
Danie główne
Pieczone udo z kurczaka (trybowane – bez kości), sos serowy, ziemniaki, mizeria (na bazie jogurtu), kompot (1,7)
Podwieczorek
Babka „Zebra”, owoc, szklanka mleka (1,3,7)
Środa
Śniadanie
Parówka z fileta z kurczaka, ketchup, warzywo, masło, chleb wiejski, bawarka (1,7)
Obiad
Zupa
Z łupanego groszku z ziemniakami (-))
Danie główne
Naleśniki z jabłkiem (2szt), woda z pomarańczą (1,3,7)
Podwieczorek
Ser żółty – plastry, warzywo, masło, wek, herbata (1,7)
Czwartek
Śniadanie
Święto Bożego Ciała
Obiad
Święto Bożego Ciała
Danie główne
Święto Bożego Ciała
Podwieczorek
Święto Bożego Ciała
Piątek
Śniadanie
Pasztet wieprzowy, ser żółty – salami, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7
Obiad
Zupa
Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,3,9)
Danie główne
Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną (4,1,3)
Podwieczorek
Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, biszkopty (1,3,7)
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.